Projecten

"Behoudt het oude maar met eerbied voor het nieuwe."

citaat Christian Bakker, denker en doener, begin 21ste eeuw


Project 3 arbeiderswoningen,

Middenrij 1 Deventer.

Drie oude arbeidershuisjes, gebouwd rond 1880, die voor het laatst begin vorige eeuw bewoond waren en sindsdien als granitowerkplaats hadden gediend, hebben wij omgebouwd tot 1 woning met de originele indeling zoveel mogelijke intact gehouden. De originele elementen als bedstedes en inbouwkasten zijn geintegreerd in het ontwerp.

Project Grote Overstraat 67 K+L


Op de bovenste verdieping van Grote Overstraat 67 in Deventer (rijksmonument) zijn twee moderne appartementen gerealiseerd.Opgeleverd en verkocht in 2016

grote overstraat 67 deventer

Project voorstad centrum Deventer

Woonhuis en Bed and Breakkfast


In 2018 zijn een prachtig 19e eeuws  woonhuis met bijbehorende werkplaats in ons bezit gekomen.  In het najaar van 2018 is het woonhuis compleet gerenoveerd en vervolgens verhuurd. Van de werkplaats is in de voormalige werkplaats een sfeervolle Bed en Breakfast gerealiseerd.

De  B&B is te boeken via www.bedandbreakfast-happy-in-deventer.nlProjectontwikkeling,

Bouwen voor later.


De geschiedenis verteld niet alleen waar we vandaan komen maar geeft ook aanwijzingen voor de toekomst. In 2006 hebben wij een vervallen huisje in de voorstad van Deventer gekocht en dit helemaal opgeknapt. Het waren oorspronkelijk 4 arbeidershuisjes waarvan er eentje in de jaren '80 gesloopt. De laatste bewonder was in 1967 al vertrokken. Daarvoor en daarna waren de huisjes onder andere in gebruik als sigarenmagazijn en als de werkplaats van granitobedrijf David&zn.


Het project voor 2015-2017 was het omvormen van een zolderverdieping van een rijksmonument in de Grote Overstraat in Deventer tot twee prachtige loft-appartementen met een prachtig uitzicht over de oude Deventer binnenstad. Roodbont architecten heeft het ontwerp voor deze gedaanteverwisseling gemaakt.Het project 2018-2019  bestond uit het moderniseren worden van een vrijstaande woning in voorstad centrum, Deventer en daarnaast het realiseren van een Bed en Breakfast in de voormalige meubelstoffeerderswerkplaats. De woning is opgeleverd 1 januari 2019 en de B&B  april 2019 

www.bedaandbreakfast-happy-in-deventer.nl

 

Voor 2020 staat de aankoop van een voormalige boerenschuur uit 1667 (rijksmonument) in de planning met daarbij een complete metamorfose tot energieneutrale luxe woning.

Behoudt het oude, heb eerbied voor het nieuwe

wonen in deventer

Van stilstand enzo


Leg een eikeltje in de grond, wacht 50 jaar, en je hebt een prachtige boom om een schommel voor je kleinkinderen aan te hangen.

Soms hoef je weinig te doen om tot grootse zaken te bereiken. Meestal is het echter niet zo makkelijk als bij het eikeltje en de boom en moet je met doorzettingsvermogen en hard werken naar je doel toe werken. Belangrijk is wel om het zaadje in de grond te leggen en niet op te rapen met het idee het later in de tuin te planten maar het in de binnenzak van je jas te laten verschrompelen. Gebruik de zaadjes die je in je leven tegenkomt om je dromen na te verwerkelijken.